Yksi harrastuksistani on itsenäinen tutkiva journalismi (eli sen seuraaminen) sekä kaikki
enemmän tai vähemmän perustellut salaliittoteoriat ja muut isoveljen luurangot kaapissa. Yksi tällainen tuli vastaan tv-dokkarin muodossa nimeltä Sweet Misery - The Aspartame Conspiracy (vinkki, löytyy p2p -verkoista - ei ole tietääkseni esitetty Suomessa saati että esitettäisiin.)

Funlightin ja Pepsi Maxin suurkuluttajana olin suoraan sanottuna järkyttynyt. Kyseinen makeutusaine kun esimerkiksi hajoaa metanoliksi (lue: myrkyksi) ja on todistetusti aiheuttanut labraolosuhteissa kasvaimia ja kuolemantapauksia. Näitä kasvaimia on kummasti alkanut ilmaantua entistä enemmän myös aikuisväestöllä aspartaamin lanseerauksen jälkeen (okei, aihetodiste koska tutkimustietoa ei ole, mutta kuitenkin.) Samoin kyseisessä dokkarissa haastatellut henkilöt kuvasivat lukuisia oireita, jotka tunnistin myös itsessäni; vireystason lasku, kognitiivisia häiriöitä, tasapainoaistin heikkeneminen, yleinen pahoinvointi jne. Ykeensä näitä tulee tukevassa laitamyötäisessä mutta ei kevytkolan ansiosta. Muistan itselläni elävästi samat oireet kun ryyppäsin vuorokauden aikana Lidlin kevytkolaa sixpackin (6x1,5l.) Uskokaa huviksenne että oli todellakin voittajafiilis tuon jälkeen. Jo silloin epäilin vahvasti aspartaamia syypääksi mutta tuo dokumentti vahvisti käsitystä. Loppui se light-litkujen juominen, Funlightit viemäriin! Onneksi hanavesi on vielä ihan juotavaa tässä muuten rappioituvassa holhousvaltiossa.

Mielenkiintoista tuossa dokumentissa oli muuten myös se kikkailun ja kusetuksen määrä, millä tuo lisäaine saatettiin lailliseksi. Jos ja kun aineen lanseerannut yhtiö oli täysin tietoinen tuon moskan riskeistä, niin olisi vähintään oikeus ja kohtuus nostaa puljua vastaan joukkokanne vaikka rikoksesta ihmisyyttä vastaan. Joku roti se on oltava. Jos puolet koe-elukoista heittää veivinsä ja loput kehittävät itselleen aivokasvaimen, niin millä moraalilla tuota on esitelty sinisilmäisesti vaarattomaksi?! Kysyn vaan, kuinka tuosta päättäneet nukkuvat öisin.

Toisaalta voi olla että olen väärässä ja harhaanjohtavan journalismin uhri. Aivan sama, ei ne mehut oikeasti niin hyviä ole.

Päivän tupakka: Vihreä Marlboro