Jep, nämä voivat olla kivoja bileitä! Koska pikkujouluilla ei ole oikeastaan mitään tekemistä joulun kanssa, näissä viihtyy, varsinkin silloin kun juomatarjoilu pelaa. Perinteiset firman pikkujoulut yms puoliviralliset ryyppyjuhlat ovat varmasti kaikille tuttuja (noh, niille joille ei ole - menkää töihin.) Viinaa, musaa, sekoilua, hässimistä, sensuroituja muistikuvia, morkkiksia ja parisuhdeanalyyseja seuraavana aamuna. Tuttua kauraa ja aina yhtä mukavaa.

Ettei menisi ihan hehkuttamiseksi otan homman esiin toisenlaisesta näkökulmasta, eli oman duunini kannalta; baaritiskin toiselta puolelta. Ravintolaanhan te kelvottomat kuitenkin päädytte jatkoille, ellei pikkujouluja ole jo alun perin järjestetty juottolassa.

Jep, nämä voivat olla täysin perseestä! Koska pikkujouluilla ei ole oikeastaan mitään tekemistä joulun kanssa, jengi on päissään kuin apassit jo narikassa. Ne, jotka eivät ole, ovat ymmärtäneet painua jo aikoja sitten taksilla kotio. Jälki on yleensä järkyttävää. Jos teillä ei ole mitään syytä uskoa tätä, älkää tulko paikalle, sillä ette todellakaan halua olla samassa korttelissa näiden väinöjen kanssa. Viinaa, sekoilua, paikkojen hajottamista, lääppimistä, oksentamista, painimista ja hyvässä lykyssä yö lähimmässä valtion motellissa. Kärjistäen, sellaista absurdiuden ylistystä josta Jouko Turkkakin olisi kateellinen. Tuttua kauraa ja aina yhtä mukavaa.

Pahin asiakassegmentti on ilman muuta noin kerran vuodessa ravintolassa käyvät keski-ikäiset, elämäänsä kyllästyneet perheelliset, varustettuna talouden tienaavan puoliskon luottokortilla. Ja muut henkiset keskiluokkaluuserit.

Siksi, koska:

- Käytöstavat unohtuvat ulko-ovella, yleensä riippumatta humalatilasta

- Ollaan kuin euroopan omistajat vaikka yleensä ei omisteta edes taloa mistä lähdettiin

- Kaikesta pitää valittaa jatkuvasti, oli aihetta eli ei. Baarissa käynti on kuitenkin vapaaehtoisa, jos ei miellytä niin saa suksia kuuseen, samaa reittiä mitä tulikin

- Ei osata miettiä etukäteen mitä tilata vaan tukkoisella baaritiskillä pitää kysellä jotain fiksua tyyliin "mitä sulta löytyy?" Mitäs varten luulette että baarissa juoman saanti on niin hidasta?

- Ei osata kaivaa maksuvälinettä valmiiksi vaan ropataan esiin sen lompakko vasta kun hinta selviää. Ette uskoisi kuinka ärsyttävää tämä oikeasti on, hidastaa sitäpaitsi muiden asiakkaiden juoman saantia paljon. Miettisitte joskus muitakin.

- Ei osata kulkea sen juomien kanssa, varsinkaan jos käytössä on tarjotin. Jos vain mahdollista niin läikytetään sisällöt ensimmäisen vastaantulijan rinnuksille. Sen sijaan että oltaisiin oikeasti pahoillaan toisen vaatteiden sotkemisesta, marssitaan takaisin tiskille vaatimaan uutta satsia ilmaiseksi. Jos ostan auton jonka ajan seinään en uskoakseni ole oikeutettu saamaan uutta tilalle veloituksetta. Kumma juttu.

- Hakeudutaan menomestoihin joiden asiakkaiden keski-ikä kertomalla kahdella päästään lähelle sitä omaa ikää. Siitä huolimatta on saatava Jari Sillanpäätä. Välittömästi.

- Yliarvioidaan oma viinapää. Nuppi vedetään turvoksiin ja sitten aletaan sekoilemaan. Pikkuhousuihinsa paskonut tai syliinsä laatannut kotirouva on oikeasti surullinen näky. Eikä edes harvinainen sellainen

- Jos kaikesta huolimatta jaksetaan kiskoa viinaa pilkkuun asti on ravintolasta ajoissa poistuminen täysin mahdoton ajatus. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää että Suomessa jatkoaikaluvalla varustetun ravintolan pitää olla tyhjä viimeistään neljältä? Se ei siis tarkoita että suksitaan narikkaan sitten kun oma kello näyttää neljää. Jos portieeri tästä käy huomauttamassa koetaan se suurimmaksi syrjinnäksi sitten apartheidin. Ja se myös kerrotaan ääneen kuuluvaan

- Narikassa muistetaan ruikuttaa ovimikkojen paskasta asenteesta, takin taskusta kadonneesta kännykästä ja itketään poliisia selvittämään syyllistä kunnes se luuri löytyykin käsilaukusta

- Kailotetaan isoon ääneen kuinka paska ravintola on ja kuinka hanurista sen työntekijät ja palvelu. Samalla julistetaan isoon ääneen ettei tähän räkälään astuta enää jalallakaan kuuna päivänä. Ironista kyllä tämä on yleensä ravintolatyöntekijöiden hartain toive joka valitettavan usein jää toteutumatta

"Sä oot asiakaspalveluammatissa, sun pitää tehdä niinku mä sanon!"

Jos joku tunnistaa itsensä niin haastan ilmoittamaan missä on duunissa. Tulen mielelläni viettämään pikkujouluja työpaikallenne.

Päivän nappi: Ibusal 800mg